EPA/Ian Langsdon
Premijerka Finske Sana Marin

Fotografija premijerke Sane Marin (34) koja je pozirala za modni časopis, podelila je Finsku. Dok je jedni kritikuju zbog previše smelog izdanja, drugi Finci i Finkinje dele slične fotografije na društvenim mrežama u znak podrške.

Sana Marin, najmlađa premijerka na svetu, pozirala je za finski modni časopis obučena samo u blejzer ispod kog nije bilo ničega.

View this post on Instagram

Ylpeänä esittelemme: lokakuun Trendin kannessa loistaa mieletön @sannamarin ??⠀ ⠀ Pääministeri Sanna Marinilla on eturivin paikka esimerkkinä, esikuvana, asioiden muuttajana ja vaikuttajana. Työ on paineistettua, mutta hyvät unenlahjat ja rautaiset hermot auttavat. Mutta Marin tunnustaa myös, että uupumuksen tunteet saattavat tulla myöhemmin:⠀ ⠀ ”On selvää, että nämä vuodet jättävät jälkensä. Tämä ei ole tavallista työtä eikä tavanomaista elämää vaan raskasta monellakin tavalla. Voi olla, että paine ja uupumus kertyvät ja tulevat myöhemmin. Tilanteissa on ollut pakko laittaa tunteet sivuun, mutta kyllähän ne kasautuvat.” ⠀ ⠀ Lue kiinnostava haastattelu kokonaisuudessaan tänään lehtihyllyille saapuneesta Trendistä! Antoisia lukuhetkiä! ? ⠀ ⠀ Kuva: @jonaslundqvist⠀ Tyyli: @suvipout

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Fotografija je prvo objavljena na Instagram nalogu magazina, a usledila je lavina kritika korisnika društvenih mreža, koji su tvrdili da je takav izgled neprimeren za nekoga ko se nalazi na poziciji premijera.

Međutim, usledila je odbrana premijerke i na društvenim mrežama, ali i u finskim medijima, koji su hvalili njenu “lepotu, snagu i samostalnost”. Pojedinci su komentarisali i da je Marin “najlepša premijerka na svetu”.

Mnogi su se na društvenim mrežama prisetili i prethodnih finskih političara i njihovih spornih fotografija, pa je tako objavljena i slika nekadašnjeg predsednika Karla Gustava Manerhajma nagog na konju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here