EPA/ALESSANDRO DI MEO

Italijanska glumačka diva Đina Lolobriđida umrla je u 95. godini, javili su danas svetski mediji. Đina se proslavila pedesetih godina prošlog veka kao mediteranski seks-simbol i glumica, a kad se povukla iz sveta filma postala je fotograf i skulptor.

Rođena 1927. u skromnoj porodici u malom selu Subiaco u planinskoj regiji Abružo u središnjoj Italiji, posle završetka rata, Đina je odlučila da nastavi školovanje. Dobila je skromnu stipendiju i 1945. je upisala Akademiju likovnih umetnosti u Rimu. Bavila se i modelingom, 1947. prijavila se za takmičenje Mis Italije na kome je osvojila treće mesto. Osim lente, dobila je i filmske uloge. Igrala je sa najvećim svetskim glumcima, od Francka Sinatre, Šona Konerija, Marsela Mastroanija do Hemfrija Bogarta.

Sofija kao konkurencija

Mediji su Sofiju Loren i Đinu Lolobriđidu često poredili i smatrali ih za konkurenciju.

– Nisam gledala na to kao na rivalstvo. Ja sam bila broj jedan. Uspela sam isključivo zbog sebe, bez producenata koji su me podržavali. Sve sam učinila sama – govorila je svojevremeno Đina.

Nakon uspešne karijere u Holivudu vratila se u Italiju i tek se povremeno pojavljivala na filmu i televiziji.

Vratila se svojim prvim umetničkim ljubavima, fotografiji i skulpturi.

Privatni život

Na dočeku 1947. godine Đina je upoznala Milka Škofiča, mladog slovenačkog lekara. Venčali su se dve godine kasnije i dobili sina. On je napustio medicinu i bio je njen menadžer, a brak je trajao do 1971. godine.

Sa 79 godine, 2006. najavila je veridbu s četrdesetpetogodišnjim španskim biznismenom Havierom Rigauom. Ipak, nekoliko meseci kasnije raskinula je uz objašnjenje da su mediji previše zadirali u njen život.

Godine 2010. skandal oko njihove veze dobio je obrt, piše Indeks. Tvrdila je da je Havijer lažirao njihov brak da bi preuzeo njeno imanje. Na kraju se ispostavilo da je ipak lagao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here