Printscreen
Kiril Dojčinovski

Kiril Dojčinovski, bivši igrač Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u 78. godini, objavio je Fudbalski savez Severne Makedonije.

Savez se oprostio od Dojčinovskog, kao jednog od najboljih makedonskih fudbalera u istoriji.

Dojčinovski je karijeru počeo u Vardaru, a od 1967. do 1974. igrao je za Crvenu zvezdu.

Za to vreme zabeležio je 252 zvanična meča, po čemu je na 14. mestu u istoriji kluba, a postigao je i pet golova. U bogatoj karijeri osvojio je i četiri šampionske titule, kao i dva nacionalna kupa, Srednjoevropski kup.

Po odlasku iz Zvezde nastupao je za francuski Troa, u sezoni 1974/75, a poslednji klub bio mu je Pariz, u kojem je završio karijeru 1977. godine.

Odigrao je i šest mečeva za reprezentaciju Jugoslavije, za koju je debitovao 27. oktobra 1968. u Beogradu protiv Španije (0:0). Takođe, bio je i u sastavu reprezentacije za Svetsko prvenstvo 1974. u Zapadnoj Nemačkoj, ali nije ulazio u igru.

Po završetku karijere, posvetio se trenerskom poslu. Bio je u dva navrata selektor reprezentacije El Salvadora, a vodio je i tamošnje klubove Firpo i Munisipal Limenjo. Radio je i u Grčkoj, u Iraklisu, zatim je vodio makedonsku Bregalnicu, Platense iz Hondurasa (2004.) i Vardar iz Skoplja 2008.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here