Tanjug
Đorđe Balašević

Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je u 67. godini.

Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Višesatni napori lekara KCV, na žalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri meseca pre 68. rođendana.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl “Računajte na nas”, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

“Ringišpil”, “Devojka sa “Čardaš” nogama”, “Svirajte mi jesen stiže dunjo moja”, “Ne lomite mi bagrenje”, “Neki novi klinci” “Lepa protina kći” samo su neki do Balaševićevih hitova po kojima će ostati upamćen na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Bio je u braku sa Oliverom sa kojom je imao sina Aleksu i ćerke Jovanu i Jelenu.

Balašević je novembra 2019. godine doživeo infarkt, ugrađeni su mu stentovi, zbog čega je tada morao da odloži najavljene koncerte.

3 KOMENTARA

  1. Šokirani smo tužnom vešću. Saučešće porodici. Bio je pravedan i velikog srca, slao poruke generacijama koje će pamtiti njegove stihove…između ostalog i Dno dna!!!

  2. “ODLAZI CIRKUS IZ NASEG MALOG GRADA,SIROKIM DRUMOM STO IZLAZI NA MOST,ODLAZI CIRKUS I JA SE PITAM SADA,KO JE DOMACIN,A KO JE BIO GOST”- misli se na Tita i komunizam.

  3. bio velik u srcu i posten u dusi, tesko je zamisliti da ga nema , to je covek gde pripada samo u raju,hvala za sve sto si ucinio,

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime