Youtube/TV Central
Tajler se proslavio u seriji "Prijatelji"

Američki glumac Džejms Majkl Tajler, najpoznatiji po ulozi Gadžntera u seriji „Prijatelji“, preminuo je u 60. godini.

Poznati glumac se od 2018. godine borio sa rakom prostate i preminuo je u svojoj kući u Los Anđelesu, potvrdio je njegov predstavnik TMZ-u.

– Svet ga je poznavao kao Gantera (sedmog ‘prijatelja‘), iz hit serije Prijatelji, ali Majklovi najmiliji su ga poznavali kao glumca, muzičara, zagovornika svesti o raku i voljenog muža – navodi se u saopštenju porodice Džejmsa Majkla Tajlera.

– Majkl je voleo živu muziku, navijao za svoje Klemson Tigrove i često bi se našao u zabavnim i neplaniranim avanturama. Ako ste ga jednom sreli, stekli ste prijatelja za ceo život”, dodaje se u saopštenju.

Tajler je svoju bolest držao u tajnosti od javnosti oko tri godine, pre nego što je otkrio da ima rak prostate koji se proširio.

– Dijagnostikovan mi je rak prostate, koji se proširio na moje kosti. Bavim se tom dijagnozom skoro poslednje tri godine… Četvrta faza. Rak u kasnoj fazi. Pa će me na kraju, znaš, verovatno dokrajčiti – rekao je Tajler u junu, u intervjuu za Tudej.

Nakon što mu je otkriven rak tokom godišnjeg pregleda, glumac je rekao da je dobio hormonsku terapiju koja je „bila delotvorna oko godinu dana”, ali da se rak proširio otprilike u vreme kada je zavladala pandemija koronavirusa.

Apelovao je na muškarce da redovno kontrolišu prostatu.

– Postoje i druge opcije koje su dostupne muškarcima ako rak otkriju u ranijoj fazi nego što je to bio slučaj kod mene. Sledeći put kada odete na samo osnovni pregled ili na godišnji pregled, zamolite lekara za PSA test. Lako se otkriva – poručivao je Tajler.

Uprkos tome što je bio ključni član ekipe Prijatelja, Tajler se nije pojavio lično na ponovnom okupljanju jer, kako je istakao, nije želeo da njegova bolest bude „smetnja” tokom specijalnog programa.

– Želeo sam da budem deo toga, u početku sam hteo da budem na bini, barem sa njima, i da budem u mogućnosti da učestvujem na svim svečanostima. Bilo je gorko-slatko, iskreno. Bio sam veoma srećan što sam učestvovao. Bila je to moja odluka da ne budem deo toga fizički i da se pojavim na Zumu, u osnovi, jer nisam hteo da kvarim raspoloženje. Nisam hteo da kažem: ‘Uzgred, Ganter ima rak – objasnio je glumac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here