Tanjug
Darko Šarić

Zaštićeni svedok u sudskom procesu protiv grupa Darka Šarića za pranje para, kontroverzni biznismen Mile Jerković preminuo je u Americi, prenosi “Dnevnik”.

Jerković je pre više godina otišao na Floridu, na lečenje, a u Srbiju nije mogao da dođe jer zbog zdravstvenih problema, kako je ranije objašnjavano, nije mogao da leti avionom.

Osim u “slučaju Šarić, Mile Jerković je bio i ključni svedok tužilaštva na procesu nekadašnjem šefu kabineta Ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi optuženog Darka Šarića.

Mile Jerković je važio za kontroverznog vojvođanskog biznismena. Zvali su ga “kralj drumova i oranica”. U drugoj polovini desedesetih uhvaćen je u švercu cigareta na graničnom prelazu Batrovci. Prvostepenom presudom bio je osuđen na sedam godina zatvora. Ipak, u julu 2009. pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

Novcem koji je ostvario švercom cigareta kupovao je niz preduzeća po Vojvodini. Kada su te firme zapale u finansijske probleme, prodao iz Šarićevim saradnicima, piše novosadski “Dnevnik”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here