EPA-EFE/Demian Alday Estevez

Kako Vesti online saznaju, danas je u 61. godini od srčanog udara preminuo jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona.

Argentinska legenda, popularni El Pibe, umro je u svom domu samo dve nedelje nakon što je pušten iz bolnice u kojoj je bio zbog izliva krvi u mozak.

Vest o Maradoninoj smrti preneli su brojni argentinski i svetski mediji.

Smatra se jednim od najvećih sportista 20. veka, a u bogatoj karijeri nastupao je za Argentinos Juniors, Boku Juniors, Barselonu, Napoli, Sevilju i Njuels Old Bojs. Za reprezentaciju Argentine, sa kojom je bio svetski prvak, odigrao je 91 meč i postigao 34 gola.

Argenitnac se oporavljao od operacije na mozgu koju je nedavno imao, ali su lekari po okončanju zahvata govorili da je on prošao dobro i da se očekuje pun oporavak fudbalske legende. Spominjao se i Maradonin odlazak u neku od klinika za lečenje bolesti zavisnosti.

Maradona je 2000. godine umalo izgubio život posle srčanog udara izazvanog kokainom, a potom je proveo godine rehabilitacije tokom kojih je često boravio na Kubi. Pet godina posle toga ugrađen mu je bajpas želuca kako bi izgubio na težini, a 2007. godine bio je u bolnici zbog hepatitisa povezanog sa alkoholizmom.

Tokom Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kamere su zabeležile kako je izgubio svest u svečanoj loži tokom meča Argentine i Nigerije.

Fudbal danas plače, a u nastavku se podsetite ko je bio Maradona…

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime