Printscreen: Youtube/Sputnjik Srbija
Milan Anđić

Dugogodišnji novinar i sportski reporter Radio Beograda Milan Anđić preminuo u je 74. godini. Bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica, posebno onim sa “vetrovite Karaburme” kako je voleo da se javlja slušaocima dok je pratio OFK Beograd.

Bio je jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije “Vreme sporta i razonode”, javljajući se sa stadiona širom stare Jugoslavije. Anđić je rođen u Gacku 1948. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Za vreme studija novinarsku karijeru započeo je u listu “Student”, krajem šezdesetih godina, da bi 1972. godine, posle konkursa došao u Radio Beograd. Kratko vreme radio je u privrednoj rubrici, a zatim do penzionisanja u Sportskoj redakciji Prvog programa.

Od 1996. do 2000. godine bio je urednik rubrike. Bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica, jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije “Vreme sporta i razonode”, javljajući se sa stadiona širom SFRJ.

Anđić je bio reporter specifičnog stila i glasa, komentator sa stavom i čistom, preciznom rečenicom. Izveštavao je sa brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja prateći fudbal, boks, rukomet i biciklizam. Više od decenije izveštavao je sa Biciklističke trke Kroz Jugoslaviju. Pratio je brojna evropska i svetska prvenstva u rukometu.

Vreme i mesto sahrane Milana Anđića biće saopšteni naknadno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime