Preminuo Momir Bulatović

Vestionline, Tanjug
mc.rs

Bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović preminuo je danas u Kučima u 63. godini.

Bulatović je bio predsednik Crne Gore od 1990. do 1998. godine i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije od 1998. do 2000. godine, prenose Vijesti.

Bulatović je 1989. godine izabran za predsednika Predsedništva SK Crne Gore, a predsednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine.

Posle osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Ðukanovića.

Ubrzo posle smene 1998. godine usledila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gde je Milošević tada bio predsednik.

Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dve godine.

Umro je najverovatnije od srčanog udara.

4 KOMENTARA

  1. Nazalost i on uz Slobodana nije mario srpski narod i interesi i tako su potpisali Dejtonski sporazum gde smo mi Srbi izgubili 1/4 Bosne i Hercegovine. A da ne pricamo o Sarajevu.

  2. @Srbin:Nemoj da pricas takve gluposti!! Sloba je bio ovlascen da potpise u Daytonu od strane Republike Srpske,i izvukao vise,nego sto je na samom pocetku bilo ponudjeno!!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime