Tanjug/AP

Austrijsko tužilaštvo za borbu protiv ekonomskog kriminala i korupcije pokrenulo je, zajedno sa finansijskom policijom, istragu protiv najvećeg proizvođača zaštitnih maski u Austriji.

Ta ćerka kompanije firme “Palmers” i “Lencig” osumnjičena je da jeftine maske iz Kine prepakuje i na njih stavlja etikete “Made in Austria”. Istražni organi tvrde da proizvođač maski svesno jeftinu robu iz Kine prodaje sa ogromnom dobiti kao austrijski proizvod visokog kvaliteta.

Istraga je pokrenuta na osnovu prisluškivanog razgovora u okviru istrage protiv jedne bande krijumčara ljudi, pošto je u tom razgovoru ukazano na prevaru u austrijskoj firmi.
Austrijske vlasti sprovele su pretres sedišta firme u Beču i Vinernojdorfu.

Glavni tužilac Tužilaštva za borbu protiv privrendog kriminala i korupcije Elizabet Tojbl rekla je da je kompanija osumnjičena da je prepakivala FFP2 maske i prodavala ih kao austrijski proizvod po većoj ceni.

Za prepakivanje, uz to, korišćhena je radna snaga na crno, koja nije bila prijavljena.
Kompanija “Hygiene Austria LP” odbacuje optužbe i najavljuje da će sarađivati sa vlastima kako bi što pre rasvetlila ceo slučaj.

Inače, ova kompanija osnovana je prošle godine na početku pandemije kako bi se pokrila rastuća potražnja za maskama, pošto je vladala nestašica na svetskom tržištu.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime