MN Press
Željko Obradović

Željko Obradović govorio je za Sport Klub pred poslednju utakmicu Partizana u regularnom delu sezone u Evroligi, a ispostavilo se, posle poraza Crvene zvezde, i oproštajnu u celoj sezoni.

Trofejni trener ističe da će „Beogradska arena“ ponovo biti puna i da su navijači bezbroj puta pokazali da su najveća snaga kluba.

– Ponosni smo na činjenicu da su naši navijači imali sluha za sve ono što Partizan predstavlja. Oni su napravili Partizan onakvim kakav je. Ako su naše utakmice postale atrakcija za veliki deo Evrope, to je pre svega zahvaljujući njima. Još jednom velika zahvalnost, u moje lično ime i u ime svih nas koji smo u Partizanu – izjavio je Obradović.

Klub iz Humske se, dakle, oprašta od ovosezonskog učešća u Evroligi neobavljenog posla. Predsednik Ostoja Mijailović je letos najavljivao borbu za plasman na Fajnal-for, a i pored odličnog starta sezone izmaklo je i mesto koje vodi u plej-in.

Partizan će, tvrdi grčki novinar Aris Barkas, gotovo sigurno i sledeće sezone, zajedno sa Crvenom zvezdom, biti deo elitnog takmičenja. Sa ili bez Obradovića na klupi, još nije poznato. Crno-beli žele da zadrže najtrofejnijeg evropskog trenera, želi i Obradović u Humskoj da završi sjajnu karijeru, međutim, put do realizacije dogovora je i lak i težak.

Prvi čovek Partizana dobro zna šta treba da učini kako bi Žoc parafirao nastavak saradnje,  kako se iskusni trener ne bi susretao sa problemima koje je imao od leta 2021. i povratka u klub sa kojim je 1992. bio prvak Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here