pixabay.com

Velika solarna baklja udariće danas u Zemlju, izvestila je Američka agencije za okeane i atmosferu (NOAA).

Agencija upozorava da je moguće da će to izazvati nestanak struje, dok se naponski problemi mogu pojaviti u elektroenergetskim sistemima na velikoj geografskoj širini, a što bi potencijalno moglo da stvori komunikacione probleme milijardama ljudi.

Oluja, poznata kao koronalno izbacivanje mase primećena je u subotu. To su veoma snažne pojave, koje traju u proseku 15 minuta, a ponekad jače baklje traju satima i one izazivaju brzo povećanje temperature, prenosi Tanjug.

Ove geomagnetske oluje su klasifikovane od G1 do G5, a iako je NOAA upozorila da bi današnja oluja mogla da bude u kategoriji G2 (umereno jaka), baklja i dalje može da izazove probleme u struji i komunikaciji, a može da nanese štetu svemirskim letelicama i da izazove nepravilnosti u radu satelita.

13 COMMENTS

  1. Koronalno izbacivanje. Korona virus. Korona pivo. Postoji li u sveCkim jezicima neka druga reč osim “Korona”???

    • To je i mene asociralo kao i na posledice takozvanog virusa koji ostavlja na koronarni sistem ! Srčani mišić!Mikrotromboze , miokarditis i slično ..ovaj otrov je 100% veštački projektovan i zato ne verujem u dobrotvore i filnatrofe koji su uskočili kao Supermani da spasu čovečanstvo koje inače vekovika tlače!

  2. Zemlja je ravna, a ovo su bajke koje servira Amerika. Sve sto se objavi izvestava NASA…..i oni crtani filmovi iz svemira.

  3. Kako zgodno!!!Na najavljenu energetsku krizu,stize nam i solarna baklja…Nista bitno se ne desava slucajno,nikada.Ovaj scenario,od Marta 2020,je napisao majstor nad majstorima.

  4. Jedan pametan covek je jdnom rekao…ako mislite da vas laze,istina je,samo je deset puta gore nego sto mislite!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here