Prevario kompjuter Mercedesa uz pomoć limenke

0

Prevario sistem jednom limenkom

Kao i gotov svaka novija S klasa Mercedesa i ovaj najnovija je opremljena na takav način da vam maksimalno olakša vožnju i poveća uživanje. Tu su masažeri u sedištu i "magični" sistem kontrole vešanja. Ali jedna od karakteristika koja se tiče beznednosti u vožnji jeste i sistem koji pomaže Mercedesu da ostene u svojoj traci.

 

Zahvaljujući velikom broju senzora, koji imaju kratki, srednji i dugački domete, u saradnji sa video kamerom koja se nalazi iza "šoferke" Mercedes S klase može da kontroliše automobil tako da je stalno na sredini svoje trake čak i pri blagim krivinama.

 

Ovaj sistem koji nosi naziv "Steering Assist" je, da bi dobio dozvolu za instaliranje u većini država, morao da doda i dodatne senzore na volanu koji detektruju da vozač u svakom trenutku drži barem jednu ruku na upravljaču. Ukoliko primeti da vozač ne drži volan ovaj sistem prestaje sa radom.

 

Jedan nemački vlasnik Mercedesa S 500 je vrlo lako shvatio da je ovaj sistem zapravo baziran na tome da oseti težinu na volanu. On je zato odlučio da prevari sistem uz pomoć konzerve soka. On je limenku zalepio za volan koji ju je prepoznao kao šaku vozača i nastavio da vozi sam uz pomoć pomenutog sistema.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here