Lična arhiva
Dobra, stara vremena: Stojković (levo) u društvu sad već pokojnog Radovana Miletića

Đokica Stojković je početkom sedamdesetih bio fudbaler Karltona (Ficcroj Srbije), potom dugogodišnji vrhunski fudbalski sudija. Rodom je iz Novog Sada. Deca i unuci su mu u Melburnu, a on sa suprugom Anom penzionerske dane provodi u 130 km udaljenom mestašcu Moe, koji je sa 18.000 stanovnika idealan za život.

O pandemiji korona virusa Stojković, koga stariji  poklonici fudbala pamte kad je na stadionima širom Viktorije delio fudbalsku pravdu, kaže:

– U ovoj „kengurskoj“ državi, lepoj Australiji, živim od svojih mladih, školskih dana. Pamtim mnoga dešavanja i doživeo sam razne katastrofe poput ove pandemije. Sve smo to nekako doživeli i preživeli, pa ćemo tako i na ovu situaciju jednog dana zaboraviti, kao što smo maltene i mnoge druge ostavili iza nas i danas ih retko pominjemo, kao da uopšte nisu postojale. Izdržali smo u prošlosti mnoge krizne trenutke, pa ćemo i ovo prevazići. Čovek pati, muči se i sve to istrpi kroz život, dođu zatim ponovo dani normalnog života u kojima ne teku med i mleko, ali se ipak rado sećamo i tih dobrih, starih vremena.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime