Marina Pešić
HITOVI: Jurica Pađen i Aerodrom

Energičnim nastupom ska legendi, grupe Samostalni referenti, u hali KK Borac u Čačku završeno je osmo izdanje tradicionalnog festivala “Priča” koji je ove godine prvi put održan u zatvorenom prostoru. Podsetimo, osma “Priča” je trebalo da bude ispričana u junu, pod vedrim nebom, međutim, vremenske (ne)prilike uslovile su odlaganje i promenu lokacije.

Trodnevna manifestacija započela je nastupom hora Čačanske gimnazije, usledili su aranđelovački Lusteri, a onda je Arigo Saki, koga publika najbolje zna kao desnu ruku Inspektora Blaže u Kljunovima, sa svojim bendom izveo nekoliko pesama sa debitantskog solo albuma “Da li te stvarno zanima”. Čačanska Tampon zona dobila je, očekivano, ovacije lokalne publike, a odličnu reakciju je izazvao i slovenački King fu, predvođen harizmatičnom Aleksandrom Josić. Zvezda večeri je bio Mile Kekin koji je sa svojim novim, šestočlanim bendom, prezentovao miks hitova sa novog (“Nežno đonom”) i prethodnog solo albuma, i odabranih numera iz repertoara Hladnog piva. Raskid 13 i Karakondžule su u sitne sate zaokružile program prve večeri.

Sutradan, dok se publika još okupljala, začuli su se Ružičasti slonovi. Usledila je sve popularnija Rok apoteka koja je, uz numere s prvog albuma “Kišobran za snove”, premijerno izvela i neke pesme koje će se naći na narednom izdanju. U pop vode je festival odvela Zoe Kida, stavljajući akcenat na do sada objavljene solo singlove, a onda je usledila “energetska bomba” – Van Gog pa Sanšajn. Zavesu su spustili Šarks, snejks end plejns.

Treće večeri, publici do tada mahom nepoznati riječki Vajtheds izmamili su aplauze. Sa Čačkom imaju posebnu vezu – u grupi svira jedna, a kao gošća je nastupila i druga ćerka legendarnog Radomira Mihailovića Točka, rođenog u gradu na Moravi. Rafal eks-ju hitova, uz pesme novijeg datuma, ispalili su prvo Jurica Pađen i Aerodrom i Bombaj štampa. Na kraju, dominantan je utisak da svi već sada jedva čekaju narednu godinu i devetu “Priču”, uz nadu da će biti ispričana po starom – u junu, na otvorenom.

NOVA PRIČA: Mile Kekin

Otvorena izložba Aleksandre Ignjatović

U sklopu festivala, u Srpskom pabu otvorena je samostalna izložba koncertnih fotografija Aleksandre Ignjatović, pod nazivom “PRi(ČA) iz foto-pita”. Postavka predstavlja izbor fotografija koje je autorka napravila tokom prethodnih izdanja “Priče”. Izložbu koja može da se pogleda u narednih mesec dana, otvorio je vođa Van Goga Zvonimir Đukić Đule.

Aleksandra Ignjatović je novinarka, urednica i koncertni fotograf sa iskustvom rada u medijima još od sredine devedesetih.

OTVARANJE: Đule Van Gog i Aleksandra Ignjatović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here