EPA/Sergei Ilnitsky
Ruski vojnici u Marijupolju

Jevgenij Prigožin je rekao da bi proglašenje završetka “vojne operacije” i zadržavanje fokusa na područjima koja su okupirana bili idealni za tu zemlju.

– Vladimire, naš zadatak je gotov, vreme je da proglasimo kraj. Za vlasti (Ruske Federacije) i za društvo u celini potrebno je da se stavi neka vrsta tačke na specijalnu vojnu operaciju. Idealna opcija je da se objavi njen završetak i da se svi obaveste da je Rusija postigla rezultate koje je planirala, a mi smo ih u nekom smislu zaista i postigli. Uništili smo ogroman broj vojnika Oružanih snaga Ukrajine i možemo sami sebi da objavimo da je naš zadatak izvršen – rekao je vođa ruske plaćeničke grupe “Vagner”, a citat je preveo portal “Ukrainska pravda”.

Kako je kazao, teoretski, Rusija je to već postigla uništavanjem velikog dela aktivnog muškog stanovništva Ukrajine i zastrašivanjem drugog njegovog dela koji je pobegao u Evropu.

– Rusija je odsekla Azovsko more i veliki deo Crnog mora, zauzela veliki deo teritorija Ukrajine i stvorila kopneni koridor do Krima – dodao je Prigožin.

Istakao je da je protiv bilo kakvih pregovora sa Ukrajinom.

3 COMMENTS

  1. Pametan covek. Dosta je bilo smrti i razaranja. Interesantno – nista ne govori o ruskim gubicima. Za Wagnera (zna se ko jevolio Wagnera:) nije ni bitno. To su uglavnom bili robijasi iz ruskih kazamata. Oni nista drugo osim svog zivota nisu mogli da izgube.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here