pixabay.com

Kompanija Tesla saopštila je nakon zatvaranja berzi u Americi, da njen prihod za treći kvartal iznosi 23,4 milijarde dolara, što je ispod očekivanja analitičara iz agencije LSEG (Refinitiv), koji su očekivali prihod od 24,1 milijardu dolara.

U saopštenju se navodi da je zarada po akciji (EPS) Tesle u trećem kvartalu 66 centi, dok je LSEG očekivao 77 centi, prenosi CNBC.

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask je u razgovoru sa investitorima naglasio da je zabrinut zbog visokih kamatnih stopa u mnogim zemljama sveta.

“Ako kamatne stope budu i dalje visoke ili ako porastu još više, ljudima će biti mnogo teže da kupe automobil”, istakao je Mask.

Prema njegovim rečima, Teslini proizvodi moraju da budu pristupačniji da bi ljudi mogli da ih kupe.

Mask je upozorio da novo vozilo Tesla Sajbertrek, čija proizvodnja treba da počne u novembru, neće doneti značajan priliv novca pre isteka 12 do 18 meseci od početka proizvodnje.

Pred kraj razgovora, Mask se izvinio što je zvučao “paranoično” u vezi sa stanjem svetske ekonomije koja bi, prema njegovom mišljenu mogla da bude uzdramana zbog tekućih ratova širom sveta.

Uporedivši Teslu sa brodom svetske klase, rekao je da “čak i veliki brod ima poteškoće kada se nađe u oluji”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here