Youtube/Demokratska Crna Gora
Aleksa Bećić

Ubedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put, kazao je predsednik Skupštine i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Poručio je i da “podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori” nikada neće biti ni po kojoj ceni.

– Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvek i do groba – kazao je Bečić.

Zbog usvajanja Rezolucije u Srebrenici, Bečić i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić označeni su kao “izdajnici”, da su “zabili Srbima nož u leđa”, da su Srbe “proglasili genocidnim narodom”.

– Fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava. Više puta smo u prethodnih nekoliko meseci i ja i partija koju predvodim satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo. Svaki put smo izašli sve jači i jači, danas smo na istorijskom procentu podrške birača, zato što ubedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put – kazao je Bečić.

Ističe da je najnovija fabrika neistina razobličena posle sat vremena, te da je to bio “amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike”.

– Upravo su istorijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP gospođe Bošnjak najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod. Toliko o prvoj bezočnoj podvali – rekao je on.

Bečić je podsetio da i da nije bilo poslanika DPS-a u sali, i bez prisustva svih njihovih poslanika, da bi Rezolucija imala potrebnu većinu za usvajanje.

– Toliko o njihovoj drugoj neistini da je nešto zavisilo od DPS-a i da se neko dogovarao sa DPS-om – naveo je on.

Bečić je podsetio i da Demokrate nisu glasale za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

– Jer nismo želeli sa DPS-om da ga razrešavamo, ali je danas verovatno jasnije zašto gospodin Leposavić nije podneo ostavku i time dozvolio da dođe do svega što danas gledamo. Toliko o trećoj jeftinoj neistini – rekao je on.

2 KOMENTARA

  1. Još jedan pokušaj obrtanja istine, glasali ste protiv Srba, basta!
    “većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put – kazao je Bečić.”
    Pa zašto se ne ponašate tako? Takve kakvi ste možete u nato ali ne u Evropu!

  2. Ти си обичан амерички пијончић или шпијунчић и ниси ти никакав пријатељ ни Србије ни Републике Српске а нити србског народа веч обичан калкулатор и манипулатора или како би у нас рекли обичан љигави шуњо,према томе окани се демагогије и љепоречивости нуло љуцка…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime