Printscreen: Youtube/ATV
Lučiano Kaluža

“Nedavno sam izjavio da sam šokiran neprimernim tvitom, objavljenim od strane konzula BiH, jer takav način ophođenja ne priliči diplomatama koji trebaju da zastupaju interese svih iz BiH, danas imamo nastavak skandala, i to ponovo od imenovanih diplomata iz FBiH”, izjavio je bivši Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža.

On je dodao da su “Vesti” prijatelji Generalnog konzulata i da su uvek to i bile.

– Novine su se čitale od otvaranja konzulata, i svi moji prethodnici su održavali lepe i prijateljske kontakte, kako sa vlasnicima, porodicom Vidaković, tako sa svim zaposlenima. Jako sam tužan jer se prijateljima ovo nije smelo učiniti.

Sa druge strane, ako primetimo niz skandala upravo u ovom konzulatu, ovo je poruka i opomena državljanima BiH koji se možda zovu Dragutin, Marko, Ivica, Jakob, Helena, da se zapitaju da li će i na koji način biti usluženi u konzulatu i kako će se prema njima ophoditi pojedini zaposleni. Da li će imati jednak tretman ako uspeju da prođu rampu koja se nalazi na ulazu? Za vreme mog mandata, svi su jednako tretirani i tome ide u prilog niz pozitivnih komentara na društvenim mrežama i u javnosti.

Poručujem svim državljanima BiH, koji imaju potrebu da posete konzulat, da usluge potraže u drugim konzulatima i Ambasadi BiH u Nemačkoj, jer ovakvi skandali šalju poruku da pripadnici srpskog, hrvatskog i ostalih u BiH neće imati jednak tretman – rekao je Kaluža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here