Tanjug/AP
Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg

Slobodarska partija Austrije (FPO) podnela je prijavu protiv austrijskog kancelara Aleksandera Šalenberga, kao i drugih političara koji su učestvovali u humanitarnoj emisiji na javnom servisu ORF “Svetlost u tami”, zbog navodne žurke posle snimanja.

Pored kancelara u emisiji su bili predsednik Austrije Aleksander van der Belen, vicekancelar Verner Kogler, ministar zdravlja Volfgang Mikštajn, ministarka odbrane Klaudija Taner, ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer, ministarka turizma Elizabet Kestinger i ministar rada Martin Koher, ali i liderka opozicione Socijaldemokratske partije (SPO) Pamela Rendi Vagner.

Fotografije iz televizije su izazvale brojne debate u javnosti, jer se na nima vidi kako političari uživaju i ne nose maske, uprkos lokdaunu i strogim merama.

FPO Beč podnela je prijavu zbog kršenja epidemioloških mera, priloživši kao dokaz video i foto materijal. Takođe, prijavu protiv predsednika, kancelara i drugih političara podneo je i jedan advokat iz Donje Austrije Štefan Dancinger, koji je trenutno u karantinu zbog koronavirusa.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime