EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfor-a i srpskog naroda ima povređenih Srba, među kojima je i izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Izveštač Tanjuga povređen je kada mu je šok bomba pala pod noge. Ima bol u nozi i blago krvarenje i nije mu pružena pomoć.

Do sukoba je došlo kada su pripadnici KFOR-a nasilno počeli da razbijaju srpske demonstrante, koji su mirno sedeli ispred opštine Zvečan.

Nakon što između 200 i 300 Srba nije ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac.

Srbi su uzvratili na napad Kfora, letele su flaše i kamenice, a kako dodaje izveštač Tanjuga, bilo je povređenih pripadnika Kfora, dok je njihova oprema ostala na asfaltu – čizme, cipele, pendreci i ostala oprema.

Zapaljen je i jedan privatan automobil.

Izveštač Tanjuga javlja da se srpski narod razbežao, ali da su iz prikrajka i dalje bacali kamenje na Kfor, koji je sve vreme ispaljivao šok bombe.

Blindirana vozila kosovske policije su se pomerila, a kosovski pripadnici stoje pored opštine i zasad se ne mešaju u sukob.

Kfor je u međuvremenu preko razglasa pozvao Srbe da se raziđu, prenosi Tanjug.

6 COMMENTS

  1. Kazu da je jedan kosovski policajac pucao na Srbe dok je stajao iza KFORa .Jedan momak je tesko ranjen i nalazi se u intenzivnoj nezi bolnice u KM.

  2. Rat nam ne treba ni u kom slučaju, Ukrajina je čist primjer.
    Kosova se ne odricati, niti priznati nezavisnost Kosova.Vratiti se vijeri i porodici, dijecu radjati, grijeh ostaviti.
    U Valjevskoj Gračanici opet molitvu služiti.
    Tada će sve na svoje doći.
    Lako ćemo braćo za Kosovo, ako nas bude 10 miliona više nego sada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here