J. Gajeskov
SVE SPREMNO ZA NAJVEĆI PRAZNIK: Prota Dragan Saračević i vernici

Biće svečanije nego ikada!Deca iz Srpske nedeljne škole farbaće jaja i sa članicama Kola srpskih sestara okitiće Hristov grob, a predviđen je i kulturno-umetnički program.

U Misionarskoj parohiji „Sabora Srba Svetitelja“ na Centralnoj Obali ove godine za Veliki Petak i Vaskrs biće svečanije nego ikad ranije, što su „Vesti“ već ranije najavile.

Na Veliki petak pre bogosluženja biće organizovano farbanje vaskršnjih jaja, u kome će najvažniju ulogu odigrati deca iz Srpske nedeljne škole. Jaje koje bude  proglašeno za najlepše ofarbano, dobiće prigodnu nagradu.

Istovremeno, deca će sa članicama Kola srpskih sestara izvršiti kićenje Hristovog groba, kako bi se prema običajima pripremio za Večernje bogosluženje.

Polaznici Srpske nedeljne škole će izvesti prigodan kulturno-umetnički program sa prigodnim recitacijama i uz nastup folklornog ansambla „Svilen konac“.

Da podsetimo zainteresovane vernike i čitaoce „Vesti“, da se Misionarska parohija „Sabora Srba Svetitelja“ nalazi na adresi: 1184 Peats Ridge Rd. Peats Ridge, a sve informacije možete dobiti na telefon 0417 408 842 od paroha prote Dragana Saračevića, i to u svako doba dana.

Zajednička trpeza

Staratelji i parohijani ove Misionarske parohije će Vaskrsenje Hristovo posle svete liturgije prvi put, umesto u domovima, proslaviti zajedničkom trpezom koju pripremaju donatori. Trpeza će biti tradicionalno srpska, vaskršnja, pored jagnjećeg i prasećeg pečenja obogaćena  srnećim gulašom.

Izvor:
J. Gajeskov

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime