A. Čukić - Vesti
Priština

Na više zgrada i drugih objekata u Prištini jutros su osvanuli grafiti “#UNMIK RUSMIK” u znak protesta zbog oslobađanja iz pritvora ruskog pripadnika Misije Ujedinjenih nacija na KiM Mihaila Krasnoščekova, preneo je prištinski portal Zeri.  

Podseća se da je Krasnoščenko uhapšen 28. maja u severnoj Mitrovici tokom policijske akcije u kojoj je uhapšeno i nekolko Srba navodno umešanih u kriminal i korupciju.

Tokom i nakon pivođenja prema Krasnoščenku je primenjena prekomerna sila i on je zadbiio teške povrede.

Vlasti Ruske Federacije i Unmik su tražile oslobađanje Krasnoščenka, koji je nakon toga iz Prištine prebačen na lečenje na Vojno-medicinsku kiniku u Beogradu.

Osnovno tužilaštva u Mitrovici je u međuvremenu zatražilo od prištinskih institucija da ukine imunitet rukom diplomati, ali se Unmik tome usprotivio.

2 COMMENTS

  1. Шиптааарски Блесани се дружили са Американцима па сад мисле да могу да раде шта хоће.

  2. pa ako je on rdio u u unmik zasto izadje da blokira put da pravi blokade on nije valda bio placen da pravi blokade i prema tome on nije radnik un misie nego kriminalac jos sa unmik Auto sta ima veze da je on rus svaki ko zalsuzi treba ga kaznit i sad nece vise oon da izadje da blokade pravi putevima nego ce da s emisli dobro sta ce da bude snjega sdruge strana kako smeju banditi da pucaju na kosovsku specialnu policiu koja je t adrzava nije Texas tu mora da Vlada zakon znaci ako na ti opstin akde je srbska vecina mozu ludi da imaju oruzje i da pucaju i na policiu pa na koju drzavu zive oni bre

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here