M. Karović
Kosovo i Metohija

Priština i Ankara potpisale su danas u prestonici Turske sporazum o vojnoj saradnji.

Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Ejup Maćedonci najavio je da pored kulturne povezanosti Priština i Ankara imaju blisku vojnu saradnju, sa ciljem da “zajednički doprinesu održavanju mira i stabilnosti u regionu i šire”, prenosi Koha.

“Potpisali smo okvirni vojni sporazum za produbljivanje vojne saradnje u mnogim pravcima. Razmena vojnog osoblja, obrazovanje, zajednička obuka, ulaganja u odbrambenu industriju, kao i zdravstveni tretman pripadnika KSB-a u Turskoj su neka od pitanja o kojima smo razgovarali i kroz potpisani sporazum otvaramo put procesu za njihovu realizaciju”, napisao je Maćedonci na društvenim mrežama.

4 COMMENTS

  1. Gos Mačedonci zašto javno ne saopštiš da stiže novo Oružje i Orudže iz Turske i pripadnici takozvane Kosovske Vojske tamo u Turskoj če biti obučavani za rukovanje stim Arsenalom naoružanja protiv pješadije i vazdušne odbrane budite jednom ljudi i kažite Naoružavamo se modernom Vojnom tehnologijom i naoružanjem ništa strašno svi to rede niste vi jedini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here