EPA/Ermal Meta
Aljbin Kurti

Kosovo su danas podržale Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas.

Ocenjuju da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod.

“Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani svoj narod od više od 2.000 raketa koje je na civile ispalio samo Hamas, koji drži palestinske civile kao taoce u svom ratu”, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova iz Prištine na svom nalogu na Tviteru.

U saopštenju se ističe da Priština žali zbog svih žrtava i poziva na uzdržanost, prekid nasilja i traganje za mirnim rešenjima.

Na to je reagovao direktor Odeljenja za evroazijske poslove u izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova Jakov Livne, koji je zahvalio Prištini na ovakvom stavu.

– Hvala ti Kosovo – poručio je Livne i podelio na Tviteru objavu ministarstva iz Prištine.

Organizacija za islamsku saradnju (OIK) ranije danas je najoštrije osudila “izraelsku brutalnu agresiju” na palestinski narod, navodi se u saopštenju objavljenom nakon hitnog sastanka te organizacije.

Priština, inače, kako prenose mediji, teži da postane punopravni član ove organizacije.

4 KOMENTARA

  1. Jevreji ko jevreji. Šiptari ko šiptari. Razlika medju njima je što Jevreji gledaju dugoročno, a šiptari kratkoročno, usput i duguju Jevrejima (medlinka i ostala bagra).
    Znam samo da ovo neće na dobro izaći. Ko može da zamisli tzv. koaliciju Jevreja i šiptara. Od toga nema ništa. Krajnji rezultat se zna Jevreji u plusu a šiptari u minusu.

  2. Mi trebamo ostro da osudimo cin Izraela i da iskoristimo i masivno da lobiramo za povlacenje, ako se opet uvlacimo na nasu stetu bolje da otvore pekare i da se nikada vise bave politikom. Mi jednostavno ne umemo da iskoristimo sansu zato i jesmo tu gde smo.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime