Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je da predstavnici institucija u Prištini ne bi trebalo da učestvuju u dijalogu sa Beogradom, sve dok srpske vlasti ne povuku poternice prema pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova, raspisane preko Interpola.

U poslednjih sedam dana u Turskoj i Albaniji tamošnje vlasti privele su na kratko veterane OVK Imri Iljazija i Murteza Kastratija, po poternicama Interpola a na zahtev, kako u Prištini tvrde, srpskog pravosuđa.

– Srbija, kao agresivna strana, koja se nije izvinila i nije izvela pred lice pravde ratne zločince koji su ubijali, masakrirali, silovali, uništavali i krali, ne bi trebalo da ima priliku da sedi za stolom dijaloga sa Kosovom, a da istovremeno ažurira političke poternice protiv boraca za oslobođenje i koji su branili svoj prag – rekla je Haradinaj Stubla prištinskim medijima, prenosi RTS.

Regionalni zapovednik bivše OVK Šukri Buja pridružio se Meljizi Haradinaj, rekavši da je dijalog besmislen, ukoliko Beograd ne prestane sa diplomatskim napadima.

Buja kaže da bi lokalne institucije trebalo da traže od zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova da ne priznaju listu Interpola radi procesuiranja pripadnika bivše OVK.

Prištinski analitičar za bezbednost Nuredin Ibiši smatra da „progon bivših pripadnika OVK dolazi kao rezultat neefikasnosti kosovskih institucija“, koje, prema njegovim rečima, nekoliko godina nisu uspele da učlane Kosovo u Inteprol.

9 COMMENTS

  1. Zbog cega su srpski politicari doveli Srbiju u ovako ponizavajuci polozaj?
    Neverovatno je da neko ko Jos pripada srednjem veku po’ svim parametrima, danas, u trecem milenijumu u srcu Evrope moze da postavlja ovakve ultimatume!

  2. Svaka cast Ljubo na komentaru.Ima li m…neko u ovoj nasoj drzavi da ih stavi uza zid,npr.da kaze:nijednu svoju obavezu niste ispunili,znaci dogovor vise ne vazi”,ovakvo ponizavanje drzave koja tvrdi da je ozbiljna je neshvatljivo.Nama i ne treba EU,ionako ce nastaviti sa ovim beskrajnim uslovljavanjem i ponizavanjem Srbije.Siptari misle da mogu sta hoce a ova defanzivna politika Srbije im potpuno odgovara

    • Slusaj srbija nije defanzina vec agresivna ali srbija nesme da bude krivac jer eu trazi razlog da nas izolira i daje sankcije zato trebamo da delimo pametno a ne kao milosevic u 90tih vucic je majstor! sa sve svetske sile ima slobodnu trgovini ne postoji druga drzava koja moze da kupuje rusko oruzije a da ne dobije sankcije cak i sa kinu i eu

      Reci mi jednu drzavu koja ima slobodnu trguvinu sa Sad Eu Rusiju Kinu Indiju Saudi arabiju Iran vucic je priznat u zapadu kao svetski politicar

  3. Kazite im da kupe kartu u jednom pravcu , morace brzo da putuju .Sto se tice Melize neka pita Ramusa sta je radio onih godina,ako nece da kaze neka pita svedoke ako ih ima zivih.

  4. Komunisti, poskomunisti i unuci komunista hocete li vise prestati da drzavu Srbiju vodite u propast ili prepustite ne opoziciji i ona je komunisticko dete, pa zato prestanite da glumatate vec drzavu vise neprodavajte ne krcmite nije ona Vasa pradedovina ona je i nasa vise nego vasa. Komunistiti su prvo oteli ljudima domacinima gazdama seljacima postenom stanovnistu da bi nakon toga njihovi potomci tu pljacku jos i privatizovali i prisvojili kvazi privatizacijom . Gospodo a ciju ste vi to imovinu privatizovali…mozda vasih dedova ili postenog radno naroda sto vi to nikad niste bili. Drzavu ste toliko umanjili da i siptari vam postavljaju uslove koja sramota .Ako gospodo niste sposobni da vodite drzavu a vi onda prepustite novoj generaciji koji ce to moci ….osnocvi,srednjoskoci,studenti,diplomci,postiplomci oni treba da vas zamene i u novom cvetskom poredku drzava SRBIJA dobije mesto i postovanje kako joj i od vajkada pripada..

  5. tako sam i mislio svi u sluzbi kominterne. mozda je tako i bolje i ovo zadnje da sam otvorio stranicu Vesti. pozdrav.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here