A.Čukić

Zoran N. (65) priznao je da je pre dva dana uputio lažnu dojavu da je podmetnuta bomba u avionu Lufthanze, koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, a pravdao se time da mu se svidela stjuardesa sa tog leta. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, a sud je predlog usvojio i odredio mu pritvor do 30 dana.

Zoran N. (65) je u sredu iz stana svog prijatelja i sa njegovog telefona uputio lažnu dojavu, te mu se na teret stavlja krivično delo izazivanje panike i nereda.

Prema odbrani osumnjičenog on je na Adi upoznao dve stjuardese Lufthanze i pozvao ih na večeru. Posebno mu se svidela jedna od njih, ali one nisu pristale da idu sa njim na večeru. Kako devojku koja mu se svidela nije našao ni u hotelu, sutradan je pozvao aerodrom i dojavio lažnu bombu kako bi zadržao stjuardesu.

Nakon anonimne dojave, pripadnici MUP-a su obavili kontradiverzioni pregled, a iz aviona nemačke kompanije “Lufthanza” evakuisano je 130 putnika i pet članova posade. U međuvremeni su putnici vraćeni u avion koji je odleteo sa zakašnjenjem.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime