pixabay.com

Policija je privela četvoricu napadača zbog napada na dvojicu Srba i nanošenje telesnih povreda jednom od njih.

Policijska uprava Vukovarsko-sremska privela je juče četvoricu osumnjičenih za fizički napad na dvojicu momaka srpske nacionalnosti.

Incident se dogodio prošle sedmice u centru Vukovara kada je više osoba, po svemu sudeći navijača Dinama, fizički nasrnulo na dvojicu mladića starosti 24 i 29 godina. Napad se dogodio oko podne u blizini Gradske većnice – mlađoj žrtvi napada utvrđene su lakše telesne povrede, dok je stariji uspeo da pobegne.

Policija je ubrzo pronašla kombi zagrebačkih registarskih oznaka kojim su, prema sumnjama, osobe koje su izvršile napad došle u Vukovar. Prema saopštenju PU Vukovarsko-sremske, počioci napada imaju 29, 23, a dvojica po 24 godine. Troje osumnjičenih ima prebivalište u Zagrebu, dok je jedna osoba iz Vukovara.

Portparolka te policijske uprave je za portal hrvatskog nedeljnika Novosti rekla da će težinu povreda utvrditi Opštinsko državno tužilaštvo u Vukovaru.

Iz policije kažu da se prema njihovim saznanjima privedene osobe ne terete za zločin iz mržnje, ali tvrde da će DORH istražiti ima li počinjeno delo tih elemenata, preneo je Tanjug.

Protiv osumnjičenih su podignute krivične prijave, predati su u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-sremske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

1 KOMENTAR

  1. Hrvati stalno nasrcu na Srbe jer ih jede kompleks! Kad vidi Srbina hrvat odmah oseti koliko je bedan i to mu je tesko za podneti!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime