pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo spoljnih poslova Češke saopštilo je da je ta zemlja priznala Kosovo „u potpunosti i nepovratno“ i navelo da se nikada do sada nije desilo da Češka povuče neko priznanje.

Češko ministarstvo je to saopštilo na svom sajtu povodom najave predsednika te zemlje Miloša Zemana da će pokušati da vidi da li je moguće povlačenje priznanja Kosova.

Ministarstvo navodi da je Vlada Češke, Rezolucijom br. 635 od 21. maja 2008. godine, priznala Kosovo i pristala na uspostavljanje diplomatskih odnosa.

„Bilo je to de jure priznanje, tj. potpuno i konačno priznanje države u smislu međunarodnog prava. Češka nije opozvala priznanje bilo koje države u svojoj praksi“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća na ugovore koje su potpisale dve strane i navodi da „Češka ima jasan interes da održi međunarodne ugovore sa Republikom Kosovo, uključujući obaveze koje proizilaze iz njih za obe strane“.

4 KOMENTARA

  1. hvala vam slovenska braco. Da znamo i ne zaboravimo,, samo vas podsecamo da je kraljevina SHS i tada vladajuca srpska dinastija ostro osudila minhenski sporazum kojim vas je nemacka raskomadala, a sto su podrzali britanci, francuzi a i ameri se nisu busali u drustvu naroda..time je bila okoncana i nasa zajednicka drzava mala antanta i moglo se znati da ce uslediti napad nemacke i na srbiju, posto su nemce hrvati primili sa cvecem 1941..

    • Šta si hteo da kažeš, pa Vučić je rekao da od toganemaništa, a što se tiće prijateljstva, njegova prijateljica je Merkelova!

      • Ma sve prijatelj do prijatelja dodju pricaju glupost uzmu pare i priznaju Kosovo nepovratno. A ko je postavio granicu izmedju srba?! Da nije Merkel?!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime