EPA/Andrej Čukić

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je Vlada Srbije donela odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji cele Republike Srbije zbog tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar” u kojoj je jutros učenik sedmog razreda iz pištolja pucao na đake i zaposlene u školi ubivši osmoro dece i radnika obezbeđenja, i povredivši još šestoro i jednu nastavnicu.

Trodnevna žalost u Srbiji trajaće od petka 5. maja, zaključno sa nedeljom 7. maja, rekao je Ružić i dodao da će nastava danas u popodnevnoj smeni zbog tragičnog događaja biti suspendovana, odnosno da neće biti održava. Ružić je rekao da će od sutra nastava otpočinjati sa minutom ćutanja.

Ružić o navodima da je počinilac bio žrtva vršnjačkog nasilja

Na pitanje da li je dete koje je počinilo zločin prijavljivalo da je bilo žrtva vršnjačkog nasilja, ministar Ružić je rekao da postoje nalazi klinike u Tiršovoj i centra za socijalni rad, prema kojima je dete došlo sa posekotinom na usni koju je zadobilo u privatnoj školi glume.

– Po tom osnovu se ne može izvesti zaključak da je bilo potrebno dalje postupanje u smislu rešavanja bilo koje vrste problema koje je nastupilo prema tom detetu – rekao je Ružić.

Načelnik beogradske policije: Počinilac pozvao policiju posle napada

Načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je da su nemi pred ogromnom ljudskom tragedijom koja izaziva tugu i bol i pripadnike MUP-a obavezuje da informiše o realnom činjeničnom stanju.

Naveo je da je jutros oko 8.40 dežurnu službu policije pozvala zamenik direktora škole Ivanka Jovanović i rekla da je dete u školu ušlo sa vatrenim oružjem i da nasumično puca. Odmah su upućene patrole policije.

– Nakon toga je u 8.42 pozvalo NN lice i predstavilo se kao K.K. Rekao je da je pucao u više lica u OŠ Vladislav Ribnikar, ulica Kralja Milutina broj 10. Dolaskom policije na lice mesta utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane navedenog dečaka koji je i pozvao našu dežurnu službu kojom prilikom je stradalo osam učenika škole, od čega sedam devojčica i jedan dečak – rekao je Milić.

Naveo je da se najverovatnije radi o S. N. (2009), B. A. (2011), A. B. (2011), A. D. (2009), K. N (2010) M. A (2009), E. K. (2009), A. Č. (2009), kao i radniku obezbeđenja.

Istakao je da su povređeni još četvorica dečaka i dve devojčice, kao i učiteljica S. T.

On je dodao da je šestoro djece hospitalizovano, kao i jedna nastavnica.

Podsetimo, MUP Srbije je ranije saopštio da je u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru život izgubilo osmoro učenika i jedan radnik obezbeđenja škole.

Ukupno je povređeno šestoro dece i jedna nastavnica i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.

1 COMMENT

  1. Samo rijaliti , farma, južni vetar , Kristijan Golubović i ostala ekipa , dajte im još medijskog prostora molim vas,pa se poslije čudite šta i kako

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here