EPA/Caroline Blumberg
Bela Hadid

Manekenka Bela Hadid (23) proglašena je najlepšom ženom na svetu prema najnovijem istraživanju naučnika.

Bela je tako, prema analizama grupe naučnika koji se bave i najsitnijim detaljima, proglašena najlepšom ženom sveta sa savršeno proporcionalnim licem.

Proporcije njenog lica sa 94,35 posto odgovaraju “zlatnom preseku”, odnosno zlatnim proporcijama, meri koja predstavlja fizičko savršenstvo.

Njene oči, obrve, nos, usne, obrazi, jagodice i oblik lica skoro su savršeni prema pojmu lepote starih Grka.

Listu najlepših sastavio je hirurg Džulijan de Silva, koji je izjavio kako je njena simetrija lica najbliža savršenstvu.

“Bela je bila pobednica kada su uzeti u obzir svi parametri. Njeno lice najbliže je savršenstvu. Brada manekenke najbliža je savršenstvu, a od maksimalnih 100 odsto i savršenog oblika deli je samo 3 posto. Njena simetrija lica najbliža je savršenstvu. Bela je nova generacija supermodela i moguće je da će dominirati scenom u narednim decenijama. Njena najveća slabost je na području obrva”, rekao je doktor De Silva, jedan od naučnika koji je radio na ovom projektu.

Drugo mesto na ovoj listi zauzela je pevačica Bijonse, a treće glumica Amber Herd.

Među deset najlepših nalaze se i Arijana Grande, Tejlor Svift, Kejt Mos, Skarlet Johanson, Natali Portman, Kejti Peri i manekenka Kara Delevinj.

View this post on Instagram

Yellow sky bathed in light

A post shared by ? (@bellahadid) on

6 COMMENTS

    • Upravo sam to pomislio. Monica Bellucci je vec proglasena za najlepsu zenu ikada po tim prarametrima (cak je u tu cast dobila vistanu figuru 2004), i otkid sad ova sva neprirodna se pojavljuje.
      Mislim da je to cist senzacionalizam.

  1. Malo su se zeznuli. Ako mene pitate Monica Bellucci danas sa njenih 55 godina izgleda lepse nego ova sa 23.

  2. Kako mogu da ocenjuju nekoga kad se izoperisala? Operisala je nos to znam sigurno. Znaci da je sve operisano ljepse od prirodnog

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here