pixabay.com

Tropski dani nas očekuju u julu, ali biće i jakih pljuskova. Počelo je vreme godišnjih odmora, sunce je u zenitu, a temperature samo rastu, pa je sada pravi trenutak za pakovanje kofera i dugo planirani odmor na nekoj peščanoj plaži.

Iako kod nas već neko vreme živa u termometru ne pada ispod 30. podeljka, vreline često umeju da izazovu vremenske nepogode poput jakih letnjih pljuskova. Zato uvek treba proveriti i vremensku prognozu za mesta na koje planirate da otputujete kako bi vam odmor prošao bez većih iznenađenja. Najave meteorologa se menjaju, ali okviran pregled vremenskih uslova svakako dobro dođe.

Crna Gora

U Crnoj Gori će vas tokom jula meseca dočekati pravo rajsko vreme. Padavina izgleda neće biti uopšte, sem kratkih pljuskova 10. jula. Najviša temperatura neće preći 30 stepeni Celzijusa, dok će se najniža dnevna zadržavati na oko 17 stepeni.

Stoga, putnici koji planiraju letovanje u Crnoj Gori mogu potpuno da odahnu što se prognoze tiče.

Grčka

Grčka će tokom jula takođe biti odlična destinacija za letovanje sa nešto višom maksimalnom dnevnom temperaturom od Crne Gore sa 35 stepeni Celzijusa. Ipak, očekuju se tropske noći jer najniže temperature neće ići ispod 22 stepena.

Oblaka i kiše će takođe biti vrlo malo. Očekuju se pljuskovi 9. i 10. jula širom Grčke, ali ni tokom tih dana temperatura neće opadati, pa vas u Grčkoj čeka jedno pravo tropsko leto.

Turska

Tokom jula u Turskoj vas očekuju prilično visoke temperature, pa se pripremite za nekoliko dana kada će živa u termometru prelaziti 40 stepeni – od 1. do 6. jula. Pritom, veći deo meseca najviša dnevna temperatura neće pasti ispod 35 stepeni, dok će najniža biti 23 stepena.

Ukoliko planirate put u Tursku, pripremite se na vrelinu i nikako se ne izlažite suncu u najtoplijem delu dana. I ne zaboravite šešir i flašicu vode gde god da krenete.

Albanija

U Albaniji će temperature biti veće nego u Crnoj Gori, ali niže nego u Grčkoj. Kišoviti dani biće 10. i 11. jul kada se očekuje da će po ceo dan padati kiša. Ostalim danima najveća temperatura će iznositi 34 stepena, a noći će biti nešto hladnije nego na drugim destinacijama, pa će tako najniže temperature biti 18 stepeni Celzijusa.

Biće samo jedan vreo dan, 3. jula, kada će temperatura biti 37 stepeni, pa se tada pričuvajte.

Hrvatska

Na hrvatskom primorju će takođe biti toplo i sunčano, padavina skoro da neće biti uopšte. Samo se 29. jula očekuju grmljavine i oblačno vreme sa mogućim lokalnim pljuskovima.

Najviša dnevna temperatura će biti oko 32 stepena, a najniža oko 23, kako stoji na sajtu Accuweather.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here