pixabay.com

Osam dana pre nego što je osamnaestogodišnji muškarac počinio masakr u školi u Teksasu i ubio 19 dece i dve nastavnice, proizvođač puške koju je koristio objavio je fotografiju na Tviteru na kojoj dete drži oružje uz kontroverznu poruku.

Provokativni marketing omogućio je kompaniji “Danijel difens” iz Džordžije da postane jedan od najvećih privatnih proizvođača oružja u zemlji.

Osam dana pre napada u Teksasu na Tviteru je objavljena fotografija mališana koji drži pušku uz poruku:

“Obučite dete za ono šta treba da koristi, kada poraste on se od toga neće rastati”, piše u objavi od 16. maja.

Tog dana je Salvador Ramos napunio 18 godina i stekao pravo da kupi oružje, kojim je kasnije pucao u svoju baku i zatim ubio 19 dece i dve nastavnice.

Kompanija “Danijel difens” se nakon masakra u Teksasu povukla sa konvencije NRA koja bi trebalo ovog vikenda da se održi u Hjustonu.

“Verujem da nije prigodno da ove nedelje promovišemo naše proizvode u Teksasu”, naveo je portparol kompanije.

Takođe, kompanija je zaključala svoju stranicu na Tviteru.

Eksperti, međutim, prognoziraju da će upravo zločin u Teksasu podstaći još veću prodaju oružja, što se dogodilo i nakon masakra u školi “Sendi Huk” 2012. To je priznalo i rukovodstvo kompanije 2017. godine.

“Masovna pucnjava u Osnovnoj školi Sendi Huk 2012. dovela je do rasta prodaje”, rekao je Marti Danijel za Forbs dodajući da je to bio strašan događaj, ali da ljudi pohrle da kupuju oružje kada počne da se priča o zabranama.

Ovo nije put da je oružje ove kompanije korišćeno u masovnim pucnjavama – u Las Vegasu je na muzičkom festivalu napadač ubio 58 osoba 2017. godine. U njegovom arsenalu oružja pronađena je i puška “Danijel difensa”.

Puška koju je Salvador Ramos koristio je DDM4 V7, koja košta i do 1.870 dolara. Kompanija navodi da je to “savršena puška za svakoga”.

 

1 COMMENT

  1. Кад би Европа имала либералне законе о поседовању оружја, одавно би нестале диктатуре, фашистичке монархије, Тито, “партије”… Данас у Европи само Војска и полиција имају монопол на оружје. Наравно да будале, бескућнике, пролетере… не треба наоружавати. Зар ништа не учимо из историје.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here