Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Auto-industrija je uložila milijarde, ali interesovanje kupaca za električna vozila nije ispunilo očekivanja.

Stručnjaci brinu da potražnja za električnim vozilima nije u skladu sa količinom uloženog novca koji su investirali proizvođači automobila. Iako je prodaja električnih vozila u stalnom porastu, milijarde dolara (evra) koje je uložio gotovo svaki veliki proizvođač automobila možda neće doneti očekivani povraćaj.

U Americi visoke kamate zabrinjavaju sve, analitičare industrije, ali i generalnog direktora Tesle Ilona Maska, piše Carscoops.

2 COMMENTS

  1. kad spuste cene vozila za obican svet na 20-25 hiljada €/$ mogu da ocekuju rast potraznje jer trenutno u EU retko ko moze da sebi priusti novi Elektricni Auto . samo rezijski troskovi u proseku iznose 1500€ mesecno …. a gde je Hrana odeca i komunikacije ( u Austriji cena Internet Prikljucka i osnovnog TV paketa iznosi 65€….

  2. Kome ce tek prodati polovan elektricni auto i po kojoj ceni. Razlika u ceni dizel auta i elektricnog da bi se izjednacila elektricni treba da promeni pet baterija i onda je pitanje dali ce biti isplativo. Pri tome elektricni najvise zagadjuju racunajuci proizvodnju auta baterije i struje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here