Foto: MUP

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju, uhapšena je osoba zbog postojanja osnova sumnje da je u svojstvu odgovornog lica privrednog društva i vlasnika preduzetničke radnje iz Merošine, izvršila krivično delo poreske utaje u iznosu od 4,42 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz Poreske uprave, osumnjičeno lice je, u nameri da delimično izbegne plaćanje PDV -a, tokom prometa robe izvršilo tri nivelacije cena robe, tako što je umanjilo cenu sa 17,9 miliona na 3,4 miliona dinara, a zatim je istu prodalo privrednom društvu iz Niša i na taj način je izbegnuto plaćanje PDV-a u iznosu od 1.500.250,86 dinara.

Takođe, prihod koji je ostvaren po osnovu obavljanja samostalne delatnosti pružanjem usluga u građevinarstvu u ukupnom iznosu od 15.865.109,04 dinara nije iskazan u poslovnim knjigama i u poreskom bilansu za 2018. godinu.

Na taj način umanjena je oporeziva dobit i izbegnuto plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti i pripadajućih doprinosa za socijalno osiguranje u ukupnom iznosu od 2.920.295,77 dinara.

Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju na dalju nadležnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here