Borba u plej-autu biće još grčevitija naredne sezone, strahovaće se gotovo do poslednjeg kola pošto će samo četiri od osam ekipa ostati potpuno sigurno.

Poznati svi učesnici takmičarske 2019/20, nedavno je saopšten raspored takmičenja od jula do maja naredne godine, kada će se igrati prvi najiščekivanija utakmica srpskog fudbala “večiti” derbi, a od pre sedam dana i da je došlo do promene sistema takmičenja.

Odlučeno je da se zadrži postojeći sistem “plej-of” i “plej-aut” podele tabele nakon 30 odigranih kola, nakon čega sledi još sedam dodatnih, a novina je da nema “podele bodova”.

Takva promena usledila je nakon četiri sezone i utisak je bio da je najmanje pogodovala onoj ekipi koja je tokom tzv. “preliminarne” faze držala primat na tabeli, pošto bi ostala bez polovine plena pred najvažnijih sedam rundi prvenstva.

U drugoj sezoni s takvim sistemom, Partizan je uspeo da “iskoči” ispred Crvene zvezde, dok su u preostale tri upravo crveno-beli uspeli da “odbrane” prednost iz 30 kola.

Međutim, to nije jedina promena u sistemu takmičenja…

Od takmičarske 2019/20 za opstanak u Linglong Superlige strahovaće čak četiri poslednjeplasirane ekipe na tabeli, odlučeno je na sednici odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije pre sedam dana.

Dve najlošije plasirane ekipe ispašće u niži rang takmičenja, dok dolazi promene sistema kod baraža za opstanak u Linglong Superligi.

Ovoga puta će za mesto u najvišem rangu igrati boriti ekipa koja završi na 14. mestu u Superligi protiv trećeplasiranog iz Prve lige Srbije, odnosno 13. tim iz Superlige će igrati sa četvrtoplasiranim iz Prve lige Srbije.

Igraju se dvomeči, prvo na stadionu tima iz Prve lige Srbije, a pobednici će steći pravo da se u narednoj sezoni takmiče u Linglong Superligi.

Prethodne sezone uveden je baraž koji je 14. tim iz Superlige igrao sa pobednikom “mini baraža” timova plasiranih od treće do šeste pozicije u Prvoj ligi Srbije, kada je Inđija “izbacila” Zlatibor, Radnički, pa Dinamo Vranje.

Ova promena sistema takmičenja u Linglong Superligi značiće još grčevitiju borbu za opstanak u plej-autu pošto će biti sigurne samo četiri od osam ekipa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here