EPA/Diego Fedele
Novak Đoković

Bliži se veče i konačni rasplet sage oko ostanka Novaka Đokovića na teritoriji Australije. Sudski proces prvobitno je bio zakazan za 23.30 časova po našem vremenu večeras pred tročlanim većem, ali je došlo do novih promena na Federalnom sudu.

Naime, postavljen je novi termin i Novakov slučaj će biti na terminu 15 minuta ranije, što znači da će još brže biti stavljena tačka na čitavu zbrku i dramu oko učešća na Australijan openu.

Podsetimo, Novakovi advokati su na uvodnom pretresu zatražili od časnog sudije Dejvida Džona O’Kalahana da o odluci odlučuje tročlano veće, kako bi se izbegao manevar za bilo kakve žalbe. Advokat Vlade Australije nije to želeo, ali je O’Kalahan ipak presudio u korist najboljeg na svetu.

Na čelu ovog sudskog veća naći će se izvršni sudija Džejms Alsop, koji će odlučivati o Novakovoj sudbini. Reč je o prekaljenom pravniku, koji se već osam godina nalazi na mestu glavnog sudije Federalnog suda.

2 COMMENTS

  1. Novače, držimo ti palčeve iz sve snage. Nadamo se da ćeš zaigrati na turniru i osvojiti AO uprkos svemu ! Srbija je uz tebe !

  2. Novak je već pobedio kad je ušao u ovu bitku.Realno znamo da je teško dobiti državu a i kakva bi poruka bila poslsta ako se to desi nepostedno pred izbore u toj zemlji.
    Mislim da mu neće dozvoliti da igra što je užasna šteta , ali samo da bi dokazali da su država u kojoj vlada “pravo”.
    Ako se kojim slučajem desi ono što svi normalni ljudi priželjkuju a to je da BROJU 1 daju da igra , nadam se da će uspeti da se podigne ( pošto ne trenira) i da će ih sve zgaziti.IDEMOOOO NOVAČE!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here