Lična arhiva

Sinoć je u Kulturnom centru Domu porodice Pavlović u Beogradu održana promocija knjige “PR za početnike” autora Dejana Voštića. Događaju je prisustvovao veliki broj uglednih zvanica iz oblasti diplomatije, ekonomije, muzike i javnog života. O knjizi su govorili: Jelena Gajšek (modni novinar), Nikola Pršendić (slikar), Stanka Janković Pivljanin (urednica), Zorica Stablović Bulajić (izdavač) i autor Dejan Voštić.

“Tema knjige je zanimljiva pa mi je sama obrada bila izazov. Odnos koji mediji imaju prema odnosima sa javnošću ume da bude ponekad diskutabilan, ali baš taj odnos knjiga detaljno i opisuje i razjašnjava neke kritične situacije koje se javljaju u poslu novinara i PR menadžera. Potrdudila sam se da pojasnim i uticaj mode na imidž pojedinaca kao i neke finese koje novinarima znače od strane PR menadžera da bi bilo koja saradnja bila uspešno realizovana”, rekla je Jelena Gajšek.

Jedan od govornika je bio i Nikola Pršendić, priznati srpski slikar, koji je skoro celu dekadu proveo u Milanu.

“Rad sa Dejanom Voštićem mi je pričinjavao veliko zadovoljstvo dok smo pokretali moju art platformu ‘In Made in’ koja već duže vreme uspešno funkcioniše. Kako su meni odnosi sa javnošću pomogli? To je zanimljivo i kompleksno pitanje. Pre saradnje sa Dejanom nisam imao baš najjasniju sliku oko te oblasti, međutim, upravo taj period saradnje sa njim mi je dosta pomogao u različitim medijskim nastupima koje sam imao u okviru promocije projekta. Ako gledam dugoročno, onda u velikoj meri jesu da bih shvatio i način na koji bi trebalo da svoj rad približim javnosti”, istakao je Pršendić.

Autor Dejan Voštić je promociju knjige imao u neobičnom prostoru Kulturnom centru Domu Porodice Pavlović na Dorćolu.

“Dok sam sa izdavačem, gospođom Zoricom Stablović Bulajić, razmatrao sve opcije o prostoru gde bi se održala promocija, imao sam samo ideju da bi taj prostor trebalo da bude unikatan. Dom porodice Pavlović me je inspirisao atmosferom i istorijom Srbije i Beograda koja se može osetiti još pri samom ulasku u ovaj magični prostor, pa sam odlučio da se promocija održi u ovom zdanju koje je i Spomenik Kulture grada Beograda. Knjiga ‘PR za početnike’ govori o odnosima sa javnošću na jedan veoma jednostavan način kroz primere iz prakse i koji svakom mogu pomoći da ovu oblast što bolje savlada. Knjiga nije napisana samo za stručnu javnost, već za veliki broj ljudi koje ova tema zanima. Obradio sam temu online PR-a koja je dosta zastupljena u poslednjih nekoliko godina, ali i teme kao što su uticaj uspešnog ugleda na povećanje zarade, rijaliti PR, zatim PR simbole gradova i država i po čemu se određeni gradovi bolje prepoznaju u odnosu na druge gradove u svetu i još mnogo toga što čitaocima može da pomogne u poboljšanju ličnih perfomansi”, rekao je Voštić.

U okviru promocije nastupio je Milun Šunjevarić, predstavnik Guitar Art Festivala, koji je izveo numeru “Cadiz” od Isaka Albenisa.

Knjiga “PR za početnike” se može nabaviti u knjižari “Rekontra” u Bulevaru despota Stefana 23 u Beogradu, a od 01.03. u knjižarama Delfi i Vulkan širom Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here