Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je, na svečanosti promocije najmlađih oficira, najuspešnijim kadetima oficirske sablje i paradne bodeže.

Prvi u rangu Medicinskog fakulteta VMA je Stefan Spirić, druga je Jelena Obradović, a treća potporučnik Marina Radovanović. Prvi u rangu Vojne akademije je potporucnik Stefan Milićević, drugi je Miloš Basarić, treći Stefan Rašović.

 

Na svečanosti je pročitan i ukaz predsednika Republike o proizvođenju kadeta u čin potporučnika.

Zatim je počeo letački program, u kojem su nadletala tri aviona Mig-29, tri aviona Orao, a zatim i tri aviona Supergaleb G4.Prikazan je i novi helikopter H-145M, a zatim su u paru nadleteli helikopteri Mi-17.

Letački program završen je naletom helikoptera Gama. Zatim usledio svečani stroj kadeta.

U prve oficirske činove promovisano je ukupno 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Vojnu akademiju je završilo 135 kadeta i kadetkinja 139. i 140. klase Vojne akademije, među kojima su i tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Medicinski fakultet VMA završilo je 25 mladića i devojaka 5. klase Medicinskog fakulteta VMA, a među njima je i jedna kadetkinja koja je pripadnik Oružanih snaga Namibije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime