Češki teniser Tomaš Berdih (34) u subotu će objaviti kraj bogate karijere, ali mu je iznenađenje – propalo.

 

Naime, on je hteo da se prvog dana vikenda pojavi u Londonu, na završnom mastersu, i tu saopšti da više neće igrati profesionalno tenis, ali je ta vest “procurela” na društvenim mrežama, na kojima se i on ove srede oglasio:

– Ćao svima. Ako želite jedno iznenađenje, nemojte da čitate ili slušate vesti, niti da posećujete društvene mreže. Ali, to je nemoguće ovih dana. Greške se ponekad dešavaju, ja sam ovo spremao za subotu, kada ću biti u Londonu, ali… Sada je iznenađenje propalo. U svakom slučaju, vidimo se u subotu – poručio je Berdih.

On je tokom karijere osvojio 13 ATP titula u pojedinačnoj, a dve u konkurenciji parova, a dvaput je bio i šampion Dejvis kupa sa nacionalnom selekcijom, uključujući i veliki trijumf nad našom reprezentaciju, 2013. u Beogradu.

Najbolji plasman u karijeri bilo mu je treće mesto na ATP listi, a interesantno je da je baš njemu Novak Đoković predao meč Vimbldona 2017. godine, posle čega se naš najbolji teniser povukao na višemesečno lečenje, pa krenuo u veliki povratak na vrh. Inače, Đoković je od Berdiha triput izgubio, ali ga je dobio u čak 25 navrata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here