Prorusi u Šahtjorsku uveli suvi zakon

0

Proruski borci nemaju vremena da trezne građane usred rata
 

U gradu Šahtjorsku na istoku Ukrajine, koji je svakodnevno pod artiljerijskom vatrom i iz kojeg je otišlo dve trećine stanovništva, danima nema struje pa su se vlasnici radnji složili da preostalim građanima podele svoje zalihe robe, koja bi se inače pokvarila jer im frižideri ne rade, prenose lokalni mediji.

 

Međutim, pobunjenici su zahtevali da sa spiska robe koja će biti podeljena građanima budu izostavljena bilo kakva alkoholna pića. Primećeno je i da su pojedini pripadnici milicije NRD lomili flaše sa alkoholnim pićima na ulici.

 

"Mi ovo radimo da bi se izbegli bilo kakvi incidenti u gradu", rekao je neimenovani pripadnik milicije NRD koji tvrdi da se "vlasnici lokala ne bune". On je, takođe, dodao da među pobunjenicima "nema problema sa alkoholom, jer oni ne piju", ali je priznao da se dešava da neki od lokalnih stanovnika mora na trežnjenje.

 

Strelkov zabranio psovanje, nije po pravoslavlju
 

Komandant pobunjenika u NRD Igor Strelkov (44) pre nedelju dana izdao je naređenje u kojem je pripadnicima pobunjeničkih formacija zabranio da psuju, naročito boga i bogorodicu. U svom naređenju naveo je da je psovanje smrtni greh i da će takvo ponašanje njegovu vojsku dovesti do duhovnog a zatim i vojničkog uništenja.

 

"Sebe smatramo hrišćanskom pravoslavnom i slovenskom vojskom. Psovke nisu svojstvene ruskoj tradiciji već ih koriste naši neprijatelji kada žele da oskrnave naša sveta mesta", naveo je u naređenju Strelkov, koji se kao ruski dobrovoljac borio 1993. i 1994. godine u Vojsci Republike Srpske.

 

Strelkov, koji za sebe kaže da je "pukovnik ruske vojne obaveštajne službe u rezervi", upozorio je sve pobunjenike da mogu očekivati ozbiljnu disciplinsku kaznu ukoliko prekrše tu naredbu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here