EPA/Vassil Donev
Robert Prosinečki

Član šampionske generacije Crvene zvezde iz Barija Robert Prosinečki izjavio je da “nije normalno” da su navijači crveno-belih protiv selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, koji je takođe legenda kluba sa Marakane i peta Zvezdina zvezda.

– Slabo sam upućen, niti bih da ulazim u priču. Ne znam ni šta da kažem. Nije normalno! Piksi je bio predsednik, peta zvezda, legenda kluba i posle svega da ima problema sa navijačima i klubom… Opet, nije normalno. Ne bih da detaljišem, iako nemam nikakav problem – rekao je Prosinečki za Sport klub.

Popularni Robi sreo se nedavno sa nekadašnjim saigračima Draganom Stojkovićem i Stevanom Stojanovićem u Ljubljani, kada je fudbalska repzentacija Srbije gostovala Sloveniji u Ligi nacija (2:2).

– Igrali smo zajedno, Piksi je već bio zvezda u danima kad sam stigao, kao dečak, na stadion Zvezde. Godinama se poznajemo, zadržali smo intenzivan kontakt. Lep susret, o svemu smo razgovarali, razmenili mišljenja, dotakli se i ideje Srbije u Kataru. Sa Piksijem, ekipa izgleda mnogo drugačije, vidljivo je golim okom. Često naše ekipe imaju kvalitet, ali ne igraju uvek dobro. A Piksi to hoće i uspeva, na sreću. Evo, u Ljubljani, isterao je ekipu napred kod 2:2 i rizikovao poraz, iz kontranapada. Rođeni pobednici ne priznaju remi – izjavio je Prosinečki.

Na severnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” tokom finala Kupa Srbije protiv Partizana, navijači Crvene zvezde istakli su transparent protiv Stojkovića, koji je duel posmatrao iz svečane lože u svojstvu selektora Srbije.

– Nikad nije bila tvoja. Ti nikad nisi bio naš. Decenijskog potopa posle tebe, seća se svaki zvezdaš. Sajonara! – poručile su Delije tada Stojkoviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here