EPA/Alessandro di Marco
Robert Prosinečki

Bivši igrač i trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, dao je intervju Indeksu, u kojem je pričao o brojnim detaljima u svojoj bogatoj igračkoj karijeri.

Na pitanje kako je došao u Crvenu zvezdu, Prosinečki se našalio u svom stilu.

– Autom! Ha, ha. Došao sam tamo na probu, ljudi često izbegavaju takve stvari. Oni su znali da postoji neki klinac koji nije loš, ali nisu znali zašto odlazi iz Dinama. Došao sam tamo na probu i četiri godine sam igrao jako uspešno za taj klub. Teško da će se ponoviti uspeh koji je Zvezda napravila – rekao je Prosinečki.

Pričao je o mnogim igračima, ali je posebno izdvojio Dejana Savićevića.

– Moram da pričam o Crvenoj zvezdi, jer mislim da se na ovom području više neće napraviti takva generacija. Gradila se četiri godine. Sad da ja pričam o Savićeviću… Mislim da je on jedan od najvećih genija koje sam ja video u fudbalu, a igrao sam i s brazilskim Ronaldom. Ta generacija je bila jako dobra, na kraju su svi igrali u najvećim klubovima sveta. Tu sam se sigurno osećao jako dobro. Kad sam došao u Real Madrid, bila je to ekipa koja je na kraju. Tad si mogao imati tri stranca. Bilo je tu mnogo kvaliteta, pa smo napravili veliki uspeh, a bila je jaka i reprezentacija kad sam igrao u njoj – dodao je Robert.

Na kraju, upitan je i zašto reprezentacija Srbije nije tako uspešna.

– Mislim da se ovde mnogo više živi za reprezentaciju. Svi koji dođu u reprezentaciju daju sve od sebe i uvek igraju maksimalno. Kad god treba, kad je gusto, naši igrači daju sve. Imamo kult, drugačije se voli reprezentacija i drugačije se igra. S Bosnom je slična situacija. Nisu igrači na nivou Hrvatske, ali ima igrača koji bi sigurno mogli da igraju u Hrvatskoj, ali u globalu nisu na tom nivou. Kad im samo nešto malo treba, oni tu pokleknu – zaključio je Prosinečki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here