T. O.
Maturanti u društvu sa direktorkom i nastavnicom

Kao i svake, i ove godine je maturantima, škole Vuk Stefanović St. Albans, nakon polaganja VCE, priređena večera povodom završetka 12 razreda u srpskoj školi.

– Ove godine smo imali samo sedam učenika 12 razreda. Tako se desilo, a na primer sledeće godine ćemo imati duplo više učenika – priča nam Tatjana Georgievska, direktorka škole u St. Albansu.

Đaci su se ove godine odlučili za proslavu mature samo sa svojom nastavnicom Brankom Stevanović i direktorkom, kao i prošle godine, a na primer 2021. godine su zbog korone proslavili maturu u parku. I taj vid proslave, prema rečima, direktorke, bio je izuzetno lep.

Milan Cukarić, Mia Banjanović, Tijana Maksimmović, Adrijana Trifković, Tamara Grmuša i Eleonora Milković (sleva)

Maturantima je nastavnica Branka poklonila po knjigu, imajući u vidu afinitete svakog učenika ponaosob. Od škole su dobili šolju sa logom škole i diplomu.

Ovi učenici su u redovnoj školi u 11 razredu i kažu da su sa srpskim jezikom probili led na ispitu, tako da će sledeće godine kad budu trebali da polažu VCE biti mnogo spremniji.

– Reč je o zaista jednoj dragoj grupi maturanata. Jedna od učenica je poslednji dan škole preplakala, jer joj je bilo žao što je završila srpsku školu. Naravno, da sam ih pozvala da su uvek dobrodošli ukoliko žele da volontiraju, jer jednog dana kad mi odemo u penziju neko treba da nas zameni – veselo će direktorka škole.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here