Hadži Marko Vujičić
Divan dan: Direktor Daljević sa redakcijom

Srećan nam rođendan! U redakciji “Vesti” u Beogradu ovo je u sredu bila najčešće izgovorena rečenica. Ona oslikava radost što naš list, uprkos brojnim iskušenjima, čuvajući čast i dostojanstvo, na radost naših vernih čitalaca, postoji punih 29 godina!

Tim povodom u redakciji je priređen koktel uz prigodnu zdravicu direktora Branka Daljevića i glavnog i odgovornog urednika Zorana Simonovića. Zajednička želja svih nas bila je da što pre ispratimo koronu, nepozvanu gošću, da se vratimo u život bez maski i ograničenja i da, kao i prethodnih decenija, nastavimo da budemo oči i uši naših čitalaca u Evropi, Australiji, a od ove godine i u Srbiji i Republici Srpskoj.

Ratnih devedesetih u Jugoslaviji smo bili jedini izvor informacija srpskoj dijaspori iz sankcijama izolovane matice. Mi smo patriotske novine koje šire ideje razumevanja, tolerancije i solidarnosti među svim narodima, što potvrđuje i činjenica da su naši čitaoci pripadnici raznih nacionalnosti. To je najveća pohvala za sve nas, uz obećanje da ćemo i ubuduće služiti istini.

Već sledećeg decembra proslavićemo jubilarni, 30. rođendan.