pixabay.com

Ako nemate mašinu za sušenje veša, ovi hladniji, kišni dani sigurno vas baš i ne raduju.

Mnogi svoju odeću suše gde god stignu, na radijatoru ili na stalku za sušenje, ali stručnjaci upozoravaju da bi trebalo da imate na umu da postoji jedna prostorija u kojoj nikad ne bi trebalo da sušite svoj veš, piše “San”.

Naime, stručnjaci tvrde da treba izbegavati sušenje rublja u spavaćoj sobi. Mokri veš povećava vlažnost vazduha za 30 odsto, povećavajući rizik od poteškoća s disanjem tokom spavanja i ugrožavajući imuni sistem. Kao rezultat povišenog nivoa vlage, mogla bi da se poveća i šansa za razvoj plesni.

“Držanje vlažnog veša u vašem životnom prostoru ne podstiče samo pojavu plesni i vlage, već može dovesti do respiratornih problema, a mokro rublje takođe može biti i pomalo smrdljivo. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa s obzirom na potencijalne zdravstvene probleme i probleme s plesnima, bilo bi bolje da ga držite podalje”, rekli su stručnjaci.

Grinje takođe mogu da se pojave u spavaćim sobama jer mokra odeća stvara vlažnu okolinu u kojoj one mogu da rastu. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju može doći do kondenzacije, koja zauzvrat može prouzrokovati truljenje drvenih konstrukcija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here