Prota Radomir u pročelju zaslužnih

0

BESEDA: Otac Milun i prota Radomir

U krcatoj sali Doma Svetog Nikolaja Velimirovića, pri crkvi Svetog Save u Londonu, uz muziku, pesmu, prigodan program i bogatu trpezu, naši parohijani i sveštenstvo ispratili su u zasluženu penziju protu Radomira Aćimovića, dosadašnjeg
starešinu crkve.

Zahvalnost penzioneru
Otac Milun Kostić (stoji) zahvalio se, svečanom besedom, budućem penzioneru za dosadašnju "iskrenu i bratsku saradnju i rad na njivi Gospodnjoj" poželevši mu krepost da i dalje "služi Bogu i svome rodu".

Ispraćaj u penziju posle decenija u službi "neba i roda", bio je svečan, lep i emotivan, a toplu besedu u čast ocu Radomiru, za dug i sadržajan život u mirovini, govorio je pređašnji starešina crkve Sveti Sava, prota, Milun Kostić.
Prota Radomir Aćimović ostavlja iza sebe svetao trag u srcima i životima naši ljudi na britanskom ostrvu.
Episkop žički Vasilije rukopoložio je teologa Radomira u čin đakona daleke 1969. godine. Posle dolaska u Beograd radio je u Crkvenom sudu i ujedno studirao teologiju i filozofiju pre nego što je dve i po godine proveo u Farelu (SAD).
Prota Radomir stigao je u Englesku 1984. godine na službu u Darbiju. A kada se londonska parohija počela širiti, a poslovi oko crkve, škole pri crkvi i Kola srpskih sestara umnožavati, otac Radomir stiže u London. Od tada pa do danas on je u pročelju zaslužnih za ulogu crkve Sveti Sava kao centra okupljanja i prosvećivanja – duhovnog i svetovnog – naše zajednice u Britaniji.
Prota Radomir Aćimović inače poznat po vedrom i domišljatom duhu zahvalio je na dobrim željama na njemu svojstven način:
– Daj Bože, da mi se desi ono što mi veceras poželeste, a ne daj Bože da mi se desi ono što u sebi mislite – rekao je uz opšti smeh i gromoglasan aplauz u sali.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here