Tanjug

Odbornica DS Dragana Rakić izjavila je na večerašnjem protestu “1 od 5 miliona” da ne sme biti razdora između opozicije, studenata i građana jer, kako je rekla, nema nikog drugog ko će da se bori za ovu državu.

Rakić je rekla da će na ulicama biti “koliko treba, samo da vide leđa svima koji uništavaju Srbiju i njenu budućnost”.

– Borimo se za slobodu, nezavisne medije i nezavisno pravosuđe. U toj borbi smo svi zajedno i nema razdora. Političke partije, organizacije i studeniti su ujedinjeni u borbi za bolju Srbiju. Budimo složni, čuvajmo jedni drugima leđa, jer nema nikog drugog ko će da se bori za ovu državu – poručila je ona.

Rakić je demonstrantima poručila da su oni elita, a ne oni koji su trenutno na vlasti.

Na skupu je govorio i učitelj Marko Radosavljević, koji je, kako kažu organizatori, privođen posle protesta prethodne subote.

– Svaka nam čast što smo još na ulicama i borimo se, ali ovo nije dovoljno – rekao je Radosavljević.

Uobičajena protestna šetnja išla je večeras od Prizrenske do zgrade Rektorata, gde je nastavnik u penziji iz Niša Slavoljub Blagojević zatražio da se istraže svi sporni doktorati, a novinari “da se ohrabre”.

Prvi protest održan je 8. decembra u Beogradu pod nazivom “stop krvavim košuljama” zbog napada na lidera levice Borka Srtefanovića u Kruševcu u novembru, kada je zatraženo da se otkriju oni koji su ga fizički napali.

Iz subote u subotu menjala se i proširivana lista zahteva protesta, a na najnovijim svi zahtevi su fokusirani u tri glavna: da se obezbede fer i slobodni izborni, uslovi da se smeni rukovodstvo RTS i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Poslednjih meseci broj ucešnika protesta značajno je umanjen.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here