twitter.com/M2aja
Foto: Arhiva

Večerašnji protest „1 od pet miliona“ u Beogradu najavljen je kao podsećanje na demonstracije 5. oktobra posle kojih je okončana vlast Slobodona Miloševića, a održan je u znaku poziva na bojkot narednih parlamentarnih izbora.

Protest je, posle šetnje, završen pred zgradom RTS-a, koju su učesnici demonstracija izlepili nalepnicama na kojima piše „bojkot“, kako javni servis, prema rečima jednog od organizatora protesta Miodraga Simovića, ne bi na to zaboravio, a u skladu s tim i na kamionu sa razglasom pojavio se transparent s natpisom „bojkot“ kao glavni moto umesto ranijeg „1 od 5 miliona“.

Na početku protesta predstavnik inicijative „Ne davimo Beograd“ Vladimir Radojčić pozvao je građane da se podsete oktobra 2000. godine i rekao da 19 godina kasnije nema uslova za slobodne izbore.

On je pozvao okupljene da potpisuju deklaraciju tog udruženja o bojkotu predstojećih izbora.

Radojčić je naveo da njihov cilj „nije rušenje Aleksandra Vučića s vlasti, već slobodni izbori na svim nivoima“.

Simović je, takođe, rekao da je blokada Rektorata učinila da ta institucija stane na stranu studenata.

Jedna od studentkinja koja je učestvovala u blokadi, Valentina Reković, poručila je da „4. novembra Siniša Mali više neće biti doktor nauka“.

„Obratila bih se predstavnicima vlasti, Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić i poslanicima koji su odlučili da komentarišu univerzitetska pitanja i da to ne smeju da rade, da li znaju čega se student sve odriče da bi stekao diplomu i čega se sve odriču roditelji da bi im dete pošteno steklo diplomu“, rekla je Reković.

Profesor Filozofskog fakulteta Oliver Tošković pozvao Odbor za profesionalnu etiku BU da „na miru i bez pritisaka pogleda doktorat Siniše Malog i da bez pritisaka čašću potpisu odluku“.

5 KOMENTARA

 1. Bojkutujte i Srbiju
  B
  Bojkotujte i Srbiju
  Bojkotujte i Narod
  Bojkotujte i Sve

  Bojkotujte i Saradnike
  Bojkotujte i Nas
  Bojkotujte i Sami sebe

  Bojkotujte Javnost
  Bojkotujte Evropu
  Bojkotujte Rusiju
  Bojkotujte Englesku
  Bojkotujte MMF
  Bojkotujte Ime
  Bojkotujte Cas kulture
  Bojkoujte Ameriku

 2. Ови изгледа не воле демократске изборе??? Па то нису волели ни Тито и Партија.
  Помози Боже, ако може, овом јадном народу.
  tps://www.youtube.com/watch?v=ggvd_Uji5vE

 3. Nesto nedovoljno naroda na godisnjicu,e…..zato rusi,pali,farbaj izlepljuj i svakako bojkotuj. To ce sigurno uciniti da nas je vise i pomoci Srbiji da okrene list….Ajde,more, gulanferi. Vas moto je upravo MRZI SRBIJU

 4. Da obučem odelo, kravatu stavim, odem na izbore, popunim listić ili poništim listić i opet se isti broji a ako se broji onda „demokratija“ postoji, a da li postoji? Do sada je, unazad gledano to bilo, ma za koga glasali, „legalizovanje secikesa“ koji Srbiju gledaju kao privatnu prćiju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime