twitter.com/M2aja
Foto: Arhiva

Večerašnji protest “1 od pet miliona” u Beogradu najavljen je kao podsećanje na demonstracije 5. oktobra posle kojih je okončana vlast Slobodona Miloševića, a održan je u znaku poziva na bojkot narednih parlamentarnih izbora.

Protest je, posle šetnje, završen pred zgradom RTS-a, koju su učesnici demonstracija izlepili nalepnicama na kojima piše “bojkot”, kako javni servis, prema rečima jednog od organizatora protesta Miodraga Simovića, ne bi na to zaboravio, a u skladu s tim i na kamionu sa razglasom pojavio se transparent s natpisom “bojkot” kao glavni moto umesto ranijeg “1 od 5 miliona”.

Na početku protesta predstavnik inicijative “Ne davimo Beograd” Vladimir Radojčić pozvao je građane da se podsete oktobra 2000. godine i rekao da 19 godina kasnije nema uslova za slobodne izbore.

On je pozvao okupljene da potpisuju deklaraciju tog udruženja o bojkotu predstojećih izbora.

Radojčić je naveo da njihov cilj “nije rušenje Aleksandra Vučića s vlasti, već slobodni izbori na svim nivoima”.

Simović je, takođe, rekao da je blokada Rektorata učinila da ta institucija stane na stranu studenata.

Jedna od studentkinja koja je učestvovala u blokadi, Valentina Reković, poručila je da “4. novembra Siniša Mali više neće biti doktor nauka”.

“Obratila bih se predstavnicima vlasti, Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić i poslanicima koji su odlučili da komentarišu univerzitetska pitanja i da to ne smeju da rade, da li znaju čega se student sve odriče da bi stekao diplomu i čega se sve odriču roditelji da bi im dete pošteno steklo diplomu”, rekla je Reković.

Profesor Filozofskog fakulteta Oliver Tošković pozvao Odbor za profesionalnu etiku BU da “na miru i bez pritisaka pogleda doktorat Siniše Malog i da bez pritisaka čašću potpisu odluku”.

5 COMMENTS

  1. Bojkutujte i Srbiju
    B
    Bojkotujte i Srbiju
    Bojkotujte i Narod
    Bojkotujte i Sve

    Bojkotujte i Saradnike
    Bojkotujte i Nas
    Bojkotujte i Sami sebe

    Bojkotujte Javnost
    Bojkotujte Evropu
    Bojkotujte Rusiju
    Bojkotujte Englesku
    Bojkotujte MMF
    Bojkotujte Ime
    Bojkotujte Cas kulture
    Bojkoujte Ameriku

  2. Ови изгледа не воле демократске изборе??? Па то нису волели ни Тито и Партија.
    Помози Боже, ако може, овом јадном народу.
    tps://www.youtube.com/watch?v=ggvd_Uji5vE

  3. Nesto nedovoljno naroda na godisnjicu,e…..zato rusi,pali,farbaj izlepljuj i svakako bojkotuj. To ce sigurno uciniti da nas je vise i pomoci Srbiji da okrene list….Ajde,more, gulanferi. Vas moto je upravo MRZI SRBIJU

  4. Da obučem odelo, kravatu stavim, odem na izbore, popunim listić ili poništim listić i opet se isti broji a ako se broji onda “demokratija” postoji, a da li postoji? Do sada je, unazad gledano to bilo, ma za koga glasali, “legalizovanje secikesa” koji Srbiju gledaju kao privatnu prćiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here