RTS

Na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu studenti i okupljeni građani održali su protest podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Posle litije do Saborne crkve održan je moleban.

Noseći transparente i zastave na kojima je pisalo „Hrabro za Kosmet“ i „Ne damo svetinje“, okupljeni su skup počeli minutom ćutanja Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen pre godinu dana.

Protest se nastavio šetnjom od Crkve Svetog Marka do Patrijaršije, a studenti su dobili zvaničnu podršku patrijarha Irineja.

U beogradskoj Sabornoj crkvi večeras od 20 časova služen je moleban za srpski narod i svetinje u Crnoj Gori.

Почео протест против спорног црногорског закона у Београду

Почео протест против спорног црногорског закона у Београду

Gepostet von Sputnik Србијa am Freitag, 17. Januar 2020

Okupljenima na platou obratili su se profesori Filozofskog fakulteta, Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka – Čedomir Antić, Branko Rakić i Časlav Koprivica, poslanik Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević, Željko Čurović iz Saveza Srba iz Crne Gore i direktor izdavačke kuće “Katena mundi” Branimir Nešić.

Studenti Univerziteta u Beogradu već su organizovali niz akcija, kako bi uticali na srpske vlasti da reaguju na donošenje spornog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. Oni su predali svoje zahteve Predsedništvu i pozvali na konkretnu reakciju povodom aktuelne krize u Crnoj Gori.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here